Skrivet av: arstascenfolk2 | 2010/11/05

En sexa Skåne

Ursäkta försöket till en liten humoristisk rubrik, man jag kunde inte låta bli. Jag är i Helsingborg på konferens, som handlar om alkohol. Gårdagens middag företogs på Wallmans med show och hela paketet. Rubriken syftar på de sex ungdomar som gjorde showen. En fartfylld show med schlagermusik, allt från ABBA till senaste musikfestivallåtar.

Det är ju fantastiskt att få en sådan möjlighet att lära ”yrket” och kanske gå vidare på de stora scenerna. Det är då som man kan börja reflektera över sin egen erfarenhet. Där och när jag växte upp i Smålands djupa skogar, så fanns inte någon kommunal musikskola att tillgå. Pianolektioner där man övade skalor kunde man dock skaffa privat. I längden blev det dock tråkigt och jag hade inte tålamodet att gå vidare.

I vilket fall så blev det så småningom teatergrupp och revy, där deltagandet så småningom också kompletterades med att skriva revynummer.

Idag finns alla möjligheter för ungdomar att utveckla sitt intresse både i utbildningar och i TV-program, typ Idol. Om detta är skälet till att vi inte har några ungdomar aktiva i Årsta Scenfolk idag, vet jag inte, men vi skulle verkligen behöva det för att kunna erbjuda vår publik ett bredare utbud av föreställningar.

Hos oss får man möjlighet att testa gränser och pröva på saker som man inte gjort förut. Som publik får du också se sådant som du aldrig sett förut, det kan vi lova. Vi kan inte lova att det inte finns någon gammal vits någonstans, men allt material är nyskrivet av oss själva.

Om du är ung eller har nått en mognare ålder, när du ser vår revy i januari och kanske känner en intensiv lust att testa dina gränser, att leva ut dina drömmar om en scenkarriär, så har vi definitivt plats för dig.

Vi kan t o m utveckla ett koncept där du kan få sjunga på scenen och servera fika i pausen. Årstas egen Wallmans salonger.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: