Skrivet av: arstascenfolk2 | 2010/11/24

Med humorn som vapen

Så heter min privata blogg, som jag startade för ett tag sedan. Jag blev inspirerad av att skriva här på Årsta Scenfolks blogg och insåg att det finns mycket att skriva om som inte platsar på föreningsbloggen. Tänk så fort ämnena att skriva om tar slut!

Det är nu ett bra tag sedan jag skrev på någondera av bloggarna, det har nog funnits en del att skriva om, men ibland sätter tiden stopp. Oftast är det dock min egen ambition att det ska vara något intressant för läsaren som sätter P för inlägget.

Rubriken i detta inlägg speglar något som jag tror på. Om man har glimten i ögat, kan man i de flesta situationer i livet nå längre. Så är det förstås också i revyns värld, en föreställning som du mår bra av, skrattar dig igenom, lockar dig gärna tillbaka och ger dig också anledning att rekommendera andra att gå och titta.

Jag är också av den uppfattningen att en bra revy inte får väja för att också spegla andra miljöer än humorns. Ett allvarligt nummer, tycker jag också hör hemma i en revy som vill vara bred.

I Skavlan i fredags var Jan Eliasson gäst och han berättade om sina möten med Saddam Hussein. I den yrkesrollen krävdes att man lade band på sina känslor och uttryckte sig nog så försiktigt, även om Jan Eliasson förespråkade lite mer informell diplomati.

I vår nya revy Värsta Draget finns både skoj och allvar, men vi har inte något krav på oss att vara diplomatiska. En revy ska inte vara för snäll, driva lite med etablissemanget och vi tror att vår blandning passar alla. I grunden är vi väldigt snälla.

Vi hoppas förstås att du som besökt oss tidigare revyer tar med dig några vänner till en föreställning. Förhoppningsvis behöver inte du bruka all din diplomatiska förmåga för att locka dina kamrater att följa med. Men om du får problem kan du kanske locka med pekuniära fördelar, om ni blir tio stycken får ni nämligen grupprabatt.
Se där, till och med det måste betecknas som roligt!

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: