Skrivet av: jonasaeriksson | 2010/02/14

kris på alla vis

Allas vår käre Bosse inleder alltid första akten med en monolog spelandes en råtta med öron, svans och allt. Med en klagande stämma talar han om krisens tid. Överallt är det kris, kris på alla vis.
En rad exempel på olika kriser tas upp. Finanskris, livskris, 40-årskris och mer där till.
Monologen är, såklart, sedan länge intränad och Bosse gör den mycket proffsigt.
Ibland finns det dock anledningar att frångå manus och efter 11 föreställningar har vi i ensemblen överraskats med nya tillskott av alla möjliga olika kriser, från en föreställning till en annan.

Den värsta krisen kan mycket väl ha varit den gången då svansen helt enkelt föll av; ”Nu är det VERKLIGEN kris” utropar den sorgsna råttan på scenen, dock till publikens stora förtjusning.
Vid ett annat tillfälle hade den hårda kylan och den rådande förkylningsvågen fått en stor del av publiken att stanna hemma varpå ordet Publikkris ingick i uppräkningen av kriser.
– ”Kriiiiis-ter Björkman på TV” lät det när vi hade föreställning samtidigt som den första delfinalen i Melodifestivalen sändes i Sveriges Television.

Jag kan knappt vänta tills lamporna släcks på Årsta teater klockan 14:00 i eftermiddag då en ensam och övergiven råtta får den ärorika uppgiften att inleda årets absolut sista föreställning av ”Hälften vore nog”.
Då lär vi bli varse om vilka nya kriser som kan komma att drabba oss.

Om du inte känner för att boka en biljett på vår hemsida (www.arstascenfolk.se) kan du självklart komma förbi teatern en stund innan föreställningen och köpa direkt på plats.

På vår sista föreställning låter vi ingen stå utanför utan ställer hellre fram en extrastol till dig.

// Jonas

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: