Skrivet av: arstascenfolk2 | 2013/06/13

Rånad på Göta landsväg

På nationaldagen den 6 juni begav sig ett illustert sällskap iväg på vandring längs Göta landsväg. Färden gick från Årsta golf där Bitte Fossbo började den historiska och fysiska vandringen på ett stycke kulturarv, som omhuldas av Nätverket Årstafältet och de som bor i området.

Under vandringen mötte vi, i det ljuvliga vädret, en torpare och ett hjon som hjälpligt försökte forsla bort sten som förstörde vagnshjulen för husbonden. Här fanns också Drottning Kristina och Årstafrun med entourage, som bjöd de svettiga vandrarna på äpplen.

Mot slutet av promenaden blev vi alla rånöverfallna och en av de mer bemedlade deltagarna togs som gisslan och pungslogs på allt av värde medan kortegen hastigt avlägsnade sig från platsen för att slippa samma omilda behandling.

Som du förstår handlade detta överfall liksom de andra historiska tablåerna om händelseförlopp iscensatta av Årsta Scenfolk, allt för att ge lite mer liv åt den i övrigt fängslande historien.

Till deltagarnas förvåning meddelades att delar av landsvägen kommer att bebyggas och asfalteras vilket medför att häckande fåglar mm blir hemlösa. Hoppet står till Länsstyrelsen som har haft invändningar mot den stadsplan som kommunen beslutar om.

Promenaden avklarades på ca 1,5 timme och rekommenderas varmt till de som ännu inte åtnjutit möjligheten.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: