Skrivet av: bohogstedt | 2013/02/11

Bekräftelse smäller högt!

Ibland finns det anledning att fundera på företeelser i samhället. Varför människor beter sig som de gör och var de ibland rent desperata handlingarna hämtar sin näring. Det finns förstås djupa och tragiska bakgrunder till många fall, men ibland hör man experter säga att det är ett rop på hjälp eller ett bekräftelsebehov som måste uppfyllas.

För oss som står på scenen på amatörnivå så är bekräftelsebehovet stort. Publikens reaktioner, kommentarerna efteråt, berömmet för utförandet och det skrivna materialet och inte minst applåderna ger en enorm adrenalinkick. Åtminstone för mig!

För att pejla publikens uppfattning lite mer vetenskapligt så slängde vi ihop en enkel och amatörmässig enkät som fick följa med programbladet.

När vi tittat igenom de svar vi fått hittills kan vi konstatera att 83 % har kryssat i de två högsta betygen på en femgradig skala, för årets revy och att 89 % är nöjda med helheten. Det värmer en ”konstnärssjäl.” En intressant sak ytterligare är att 1/3 av besökarna har varit hos oss för första gången. Spännande! Som helhet suger vi åt oss som svampar.

Vad vill jag då säga med detta. Jo, att vi alla har behov av bekräftelse, men att det inte finns mycket som ger så omedelbart resultat som att stå på scenen. Så för dig som känner att du behöver en kick i tillvaron, ett adrenalinpåslag då och då – sök dig till en teaterförening för att få utlopp för dina behov. Och varför inte hos Årsta Scenfolk – vi har en fantastisk och stor publik.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: