Skrivet av: bohogstedt | 2013/02/04

Ibland är det tur att man inte vet

Nu har vi passerat mittpunkten vad gäller årets föreställningar och det har hittills varit en veritabel framgång. En kraftig ökning i publiktillströmningen hjälper oss till ”stordåd”.

I lördags hade vi årets största publik och vi jobbade på som vanligt med förberedelser inför föreställningen när vi insåg att en säkring i vår sub-bas med hela förstärkningen i hade gått sönder. I all hast kastade sig ett par ur orkestern iväg för att köpa säkringar, alltmedan tiden gick. När de kom tillbaka käkade den attans lådan upp ett par säkringar till i rask takt och vi kunde konstatera att detta inte var lösningen på problemet.

Ny biltur till alternativa musikaffärer för att hyra en anläggning över helgen. Samtidigt ringde vi ett nyinflyttat eventföretag och musikfirma i grannskapet, som vi upptäckt av en slump, och där fick vi låna prylar över helgen. Tjugo minuter senare hade vi grejorna på plats, inkoppling och ljudtest klart 30 minuter före föreställning.

Ibland ska man ha lite tur och samtidigt tackar man sin lyckliga stjärna att problemlösning ibland hör till vardagen och att man har kalla nerver. Och sedan är det ju det att publiken inte har en aning om hur det ska vara, om vi glömmer några repliker eller om ljudet är exakt som vi vill ha det. Den här gången blev det rätt, både vi och publiken var nöjda, även om vi pustade ut lite mer än vanligt.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: