Skrivet av: arstascenfolk2 | 2011/10/31

Helgerna en ljusglimt

I helgen bytte vi till vintertid. För mig känns det helt fel. Jag är nattmänniska, eller åtminstone kvällsmänniska. Jag har alltid jobbat bra på sen em- kväll, och jag alltid varit som piggast på kvällen.

Kanske hänger det samman med att jag håller på med kulturarbete av olika slag, det utförs ju ofta på udda tider. Eller är det tvärtom – jag håller på med kulturarbete för att jag är en kvällsmänniska.

Även om jag jobbar bäst på kvällen, så söker jag ändå ljuset. Strålkastarljuset, både bildligt och i praktiken – antingen i form av att få uppmärksamhet i största allmänhet eller av att stå på scenen i synnerhet.

Därför är vinterhalvårets revyträning på helgerna och sedermera föreställningar för publik en riktig ljusglimt i det så trista och mörka höstvädret.

Nu börjar vi se en form på 2012 års nyårsrevy i Årsta. Helgerna ägnas intensivt åt snabba replikskiften, av att sätta timingen i både replik, mimik och gester. Sedan är det ju all sångträning, stämmor ska övas in, sånger som bara några har hört förut ska repeteras och sättas in i sitt sammanhang.

För oss som är kvällsmänniskor är helgerna en ljusglimt. Eller som Holmér sa, ett ljus i tunneln – på väg mot det stora ljuset som tänds vid premiären på Årsta teater den5 januari 2012.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: