Skrivet av: arstascenfolk2 | 2011/05/02

Så värmande kallt

Valborgsmässoafton på Årstaliden bjöd en 2000-hövdad publik på strålande sång av Valborgsmässokören. Den kör som blivit institution vid detta firande, liksom undertecknad blivit det som konferencier. Kören leds av Lars-Gunnar Sommarbäck, vilket fantastiskt efternamn just en Valborgsmässokväll.

Stämningen var på topp, trots att väderleken, lagom till denna kväll sökt sig nedåt på termometern. Men när fackeltåget anlände och brasan antändes blev det så varmt att det blev olidligt för många. Lågorna stod höga och något annat än lågskor var inte att tänka på.

Vårtalare var Mirja Räihä Järvinen, ledamot av kommunfullmäktige, bördig från Norrbotten. Hon berättade livfullt om sina upplevelser av vårens ankomst både till Norrbotten och Stockholm, ett privilegium få förunnat att njuta av. Hon uttryckte också sin glädje över Årstablick och föreningens strålande verksamhet med sommardanser och allt annat kul som arrangeras här.

Åtgången på våfflor, korv, fika, lotter och inte minst godispåsarna i fiskdammen var stor och Årsta Scenfolk börjar få upp riktigt bra schvung på att beta kroken.

Årstaliden är en bra kontrast till de bråkiga tillställningar som det rapporteras om från andra håll i staden och landet.

Jag kan inte låta bli att undslippa mig en gammal vits: – Varför super alla sig fulla på Valborgsmässoafton?, – Dom vill va’ plakat på 1 maj.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: