Skrivet av: arstascenfolk2 | 2011/04/15

Jag skrev ett brev

Jag skrev ett brev till Radio Stockholm. Jag har några morgnar hört ScanBritt Andersson, Sveriges fräckaste flygvärdinna, leverera vad som ska anses vara humor i Godmorron Stockholm- programmet på fredagar.

Alla jag har pratat med som hört inslagen är överens med mig om att det är ett lågvattenmärke av sällan ”skådat” slag. Avsikten är sannolikt att utmana tabun, att tänja gränser och att chockera lyssnarna å det grövsta. Och det lyckas hon sannerligen med; det är allt från att tillfredsställa män sexuellt till att sniffa och sälja kokain mm som utspelas på fredagar.

Tänja gränser kan ibland vara bra, men bara för att man tänjer gränser så blir det inte automatiskt roligt eller ens halvbra.

I det skenet ville jag påtala den i det närmaste totala radioskugga som lokalrevyer i allmänhet och Årstarevyn i synnerhet våndats under. Det utrymme som ScanBritt Andersson nu förfogar över vecka efter vecka skulle med fördel kunna användas till att sprida den positiva kulturgärning som både lokalrevyer och andra amatörteatergrupper i länet dagligen erbjuder ungdomar och vuxna.

Jag har inget emot att dessa grupper kvalitetsgranskas innan inslagen sänds, något som måste ha förbisetts i det som nu tillhandahålls.

Det går självfallet att stänga av radion, men ännu mer effekt skulle vi få om fler skriver brev. Vem vet, då kanske vi får svar.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: