Skrivet av: arstascenfolk2 | 2011/01/27

My Fair Lady

Eliza Doolittle, blomsterflickan som skulle lära sig tala vackert hos Professor Higgins, har jag starka minnen av.

Ja, My Fair Lady är en härlig musical som har gjorts i många bra versioner av olika sällskap världen över. Den jag minns bäst är Orionteaterns uppsättning, men då av pjäsen som är ursprunget till musicalen, nämligen Pygmalion av George Bernard Shaw, en fantastisk föreställning som tog ut svängarna ordentligt i både scenografi och framförande. Detta tillfälle är det förmodligen inte många som minns, det hände i forntiden.

När publiken togs in i lokalen så fick vi ställa oss utefter väggarna och så brakade ett sanslöst åskväder loss och fullständigt dränkte spelrummet i ösregn innan storyn kunde ta sin början. En början som inte låtit sig göra om inte teaterlokalen utgjorts av en gammal smidesverkstad. Magnifikt!

Nu har jag upptäckt Eliza Doolittle igen. Nu i form av Eliza Sophie Caird, sångerska från London som just nu spelas flitigt på radio. Låten Pack Up med Lloyd Wade som ”refrängsångare” är ruskigt härlig. Den skulle jag nog vilja göra något kul av någon gång i framtiden, möjligen från revyscenen.

Det är kallt ute, då lockar en värmande brasa i kaminen och en tallrik hemmagjord minestronesoppa. Till den serveras sannolik en bit knäckebröd med spansk salami och på hög volym Pack up med Eliza Doolittle.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: