Skrivet av: arstascenfolk2 | 2011/01/27

Med flera sinnen

Att gå på teater eller varför inte revy, ställer en del krav på besökaren. Vad då tänker du, käre läsare, det är väl mina krav på framförandet som ska tillgodoses. Du har så rätt, så är det förstås, men… som Tony Irving i Let’s dance brukar säga.

Min tanke är så här: Som besökare/publik så har du många saker att ta in – synintrycken av skådespelare och dekor, musiken, sången och den talade texten som framförs. Det handlar förstås om ensemblens förmåga att förmedla innehållet, men minst lika mycket om hur du uppfattar det hela. Det är det som är det så fantastiska, varje kväll kan publikens reaktioner vara helt olika, men behållningen kan vara densamma. Det handlar alltså om ett samspel mellan publiken och ensemblen.

Med alla dessa komponenter som far runt i salongen, så är det lätt hänt att något distraherar dig, något som ändå bidrar till din helhetsupplevelse, men det kanske är precis där som den allra viktigaste textraden finns och så missar du den.

Vi blev i någon av våra första revyer uppmärksammade på att det var svårt att få med sig alla finurliga texter och fick tipset att trycka upp häften med alla sångtexter. På det sättet skulle texten kunna studeras i efterhand och poänger som ev. ej uppfattats, falla på plats i hemmiljö.

Vi tog detta ad notam och nu har vi haft texthäften i tre år med gott mottagande. Dels känns det väldigt skojigt för de som skrivit att texten uppmärksammas och det ger ett mervärde till publikens upplevelse.

I kommande helg 29-30 januari har vi föreställningar på gång. Då får publiken åter möjlighet att använda alla sina sinnen i vår föreställning Värsta Draget. Lyssna, se, känna, smaka, läsa och varför inte tralla med i någon av de trallvänliga melodier som finns i revyn.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: