Skrivet av: arstascenfolk2 | 2011/01/12

The show must go on

Vilka dagar ska man ha revyföreställning i Stockholms förorter? Vi har aldrig blivit riktigt kloka på det. Jo, en sak har vi konstaterat, fredagar är inte bra, då vill folk bara vara hemma och slappa efter en hård arbetsvecka. Därför tog vi tidigt bort fredagar. Lördagskvällar har vi också tagit bort och koncentrerat oss på eftermiddagsföreställningar på helgerna, som lockat mest publik. Så verkar det vara också i år.

Sedan har vi då frågan om veckodagar, alltså arbetsdagar, då de som reser till Årsta och närliggande områden för att arbeta borde ha möjlighet att njuta lite lokal kultur? Jo, det har inte varit självklart, men vi har ändå känt att vi måste ge den möjligheten för de som har svårare att ta sig till Årsta en helg.

Vi har haft en tisdagsföreställning för årets minsta publik, dock en mycket bra sådan. En sådan kväll innebär mer jobb än en föreställning med stor publik. Publiken har, med all rätt, samma förväntningar och krav på ensemblen, och det gör att skärpningen en sådan kväll måste vara på topp. Det är ett hårt jobb att roa en liten publik. Lägg därtill att vi måste möblera lokalen och scenen inför nästan varje speltillfälle, så blir det ett hårt arbetspass. Teaterns dubbla funktioner, teaterlokal respektive lokal med plant golv gör att uthyrningsboken är hett eftertraktad.

I ensemblen när vi en önskan om att företag och stadsdelsförvaltning i Årsta ska göra ett besök och upptäcka hur roligt man kan ha en kväll på Årsta teater i januari-februari, detta nådens år 2011! En annan önskan vi har är att den media som skriver och pratar om lokalrevyer i Stockholm också hittar utanför tullarna.

Nåväl, har man tagit f-n i båten får man ro honom i land, heter det ju. Från ensemblens sida, tycker vi att det roligaste vi vet är att stå på scen och att möta publiken. Publikens storlek påverkar inte den glädjen och nöjet i grunden, men det blir lite hårdare jobb.

Nu har vi uppehåll till den 29 januari, då vi kör igång en omgång föreställningar till. Till dess ska vi ägna dagar och kvällar åt marknadsföring.

The show must go on!

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: