Skrivet av: arstascenfolk2 | 2010/10/10

Distans

Inatt kom det ett mail från Ursula, vår regissör. Hon har installerat sig i Pakistan med hårda och långa arbetsdagar. I nattens mail fanns den slutliga fördelningen av nummer mellan akterna och i stort också rollfördelning åt ensemblen. Det finns fortfarande utrymme för förändring, men det är detta vi ska jobba med på egen hand en månad framåt.

Imorgon är det dags för repetition igen, då blir det genomgång av uppgifterna och textnötning till vissa delar.

Återkopplingen till Ursula är viktig för att hon ska kunna följa oss på distans. Det ger henne större förutsättningar för att återuppta regiarbetet i realtid.

I rolltolkningen är det viktigt att kunna analysera hur rollfiguren är till karaktären. Det gör det lättare att ge rollen den särart som regissören letar efter. Det är särskilt svårt för oss amatörer, men med mycket övning så kan vi komma en bit på vägen.

Det är det som är så fantastiskt med de professionella skådespelarna, de har förmågan att gå in i en roll bara på ett ögonblick. Jag minns en statistroll i en Beckfilm, där skådespelaren i en scen ombads att lägga på lite mer och i nästa tagning rann tårarna och den tuffa karaktären förvandlades plötsligt till en mer komplex figur än man tidigare sett.

Samtidigt är det viktigt att se på sin eventuella talang med ett stort mått av ödmjukhet och distans. Det är stort! Det är mot det vi måste sträva.

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: