Skrivet av: arstascenfolk2 | 2010/10/09

Kultur = odling

Idag har jag ägnat mig åt kulturen, hela dagen. Jag har vinternattat trädgården. Ja, än finns det några rosor som blommar och andra växter som tappert kämpar vidare mot nätternas allt svalare klimat, men det mesta har jag lagt till vila.

Det är i den perioden som Sveriges revytradition frodas som mest. Runt om i landet samlas nu amatörtrupperna och skriver de sista numren till revyn, repetitionerna börjar ta fart och musiken arrangeras för att passa in i helheten. Parallellt med detta pratas marknadsföring, biljettförsäljning, kläder mm.

Under regissörernas ledning ska skådespelarna växa för att blomma under högsäsongen som infaller på nyåret. Det gäller för de renodlade lokalrevyerna att stå riktigt fast i den egna myllan, för att få näring till den kultur som de odlar.

För oss i Årsta Scenfolk gäller samma sak. Vi letar efter lokala händelser som kan platsa i revyn, det måste ju finnas mer än Årstafältet att skoja om. Och vi har hittat några riktiga godbitar att ta tag i. Undertecknad bodde 21 år i Årsta, men flyttade för 9 år sedan och det komplicerar ju bilden något när man är flitig med revypennan. Då är det skönt att merparten av ensemblen bor I Årsta och vet vad som händer där. Det är det som ger kryddan i helheten.

Hoppas det smakar!

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: