Skrivet av: arstascenfolk2 | 2010/10/08

Skönt att sjunga

När vår regissör Ursula träffade oss första gången för repetitioner fick vi uppgiften att framföra något nummer från förra revyn ”Hälften vore nog.” Vi försökte så gott vi kunde, men allt som hänt sedan sista föreställningen hade förträngt minnet hos de flesta av oss. Vi försökte oss dock på öppningsnumret och det gick så där. En sak som gjorde oss glada var ändå att Ursula berömde oss för sången, ”ni sjunger fantastiskt bra”, sa hon.

Idag hörde jag på radion att Filippinernas parlament beslutat att alla som sjunger nationalsången falskt kan dömas till fängelse. Det låter ju som ett bättre revynummer, så jag var tvungen att kolla källan. På Internet har jag kunnat läsa att dryga böter och t o m fängelse i två år kan bli aktuellt om nationalsången framförs på ett opassande sätt. Bakgrunden sägs vara att det har förekommit allt för många omarrangemang av sången och en del annat som inte gillas av parlamentet. Det var total enighet om beslutet, inte en enda röst emot.

Nu blir det nog inget revynummer om Filippinernas nationalsång i vår revy, men sång blir det, mycket sång. Vi har många olika musikstilar som vanligt. Det finns allt från riktiga rackarrökare i rock till jazz, schlager och poplåtar. Vi kan inte garantera att alla sjunger exakt rätt på alla toner, men vi hoppas att inte ni dömer oss för hårt. Vi är helt övertygade om att helhetsintrycket kommer att vara precis det som Ursula sa, ”Vad bra ni sjunger!” För att vara säker på att vi har rätt måste du förstås komma och se oss. I mitten på november räknar vi med att du ska kunna börja beställa biljetter. Varför inte planera julklappen redan nu?

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: