Skrivet av: arstascenfolk2 | 2010/10/04

Separationsångest

Igår hade vi revyrepetition på Årsta teater och idag känns halsen lite ansträngd av all sångträning. Att ge järnet i en härlig rocklåt är inte fel, det borde du pröva!
Samma känsla av ansträngning är inte alls ovanlig när det gäller skarpt läge, när revyn ska möta publiken. Flera gånger på väg till föreställning så har jag känt att halsen och rösten inte alls är med. Hur kommer sången att låta idag, brukar jag tänka och blir glatt överraskad då rösten, efter lite uppvärmning, hänger med redan i första sången.
Den känslan ger mig mer förståelse för all den ångest som jag genom åren hört etablerade skådespelare tala om. I en del fall rena scenskräcken, som verkligen måste övervinnas.
För oss i Årsta Scenfolk präglades gårdagen också något av rubriken. Vår regissör Ursula är nämligen inte bara regissör, hon är också mamma, … och vattenreningsexpert. Inkallad på uppdrag av Räddningsverket, lämnar hon oss en månad i våra egna händer. Med den goda grund som Ursula gett oss och med ständig mailkontakt ska vi säkert lyckas.
Det är skönt med människor som bryr sig, både här hemma och på andra sidan jordklotet. Var försiktig och lycka till eller SPARK som vi säger i teatervärlden!

Bo Högstedt

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: