Skrivet av: arstascenfolk2 | 2010/09/11

Dörrar

Dörrar spelar ofta en stor roll i teatersammanhang. Genom dörrar kan man göra entré och sorti, spring i dörrar kan ge en komisk effekt, liksom sättet som  man hanterar dörren på.

På kort tid har jag sett två föreställningar där man utnyttjat sig  av, en imitt tycke, genial mobil dörr.

Dels såg jag i teaterladan i Mellanfjärden, Hälsingland, en fars där man använde sig av storyn i den gamla Hitchkockfilmen ”De 39 stegen” Fyra aktörer spelade många rollfigurer och for ut och in som tättingar genom dörren.

 Dels såg jag för en vecka sedan Circus Cirkör i ”Wear it like a crown” en föreställning jag verkligen kan rekommendera. Även här spelade en liknande dörr en stor roll.

Konstruktionen består av en dörrkarm på hjul med en dörr som lätt kan öppnas åt båda hållen. En sådan dörr tycker jag att vi ska utnyttja oss av i nästa revy.

Men någon måste snickra ihop dörren och vi har en begränsad ekonomi och måste i stor utsträckning ytnyttja oss av ideellt arbete. Förresten behöver vi också förstärkning med  medarbetare som hanterar ljud och ljus.  Har Du intresse av sådant teaterabete, så hör av dej på info@arstascenfolk.se, Du kommer sen att bli kontaktad utan dröjsmål.

// Bosse G

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: