Skrivet av: bohogstedt | 2010/01/04

lite heshet och sömnproblem

Är det ett ständigt tillstånd för en revyskådespelare på amatörnivå?

Här kommer ett personligt vittnesmål. I mitt fall är svaret både ja och nej. Jag tillhör de lyckligt lottade personer som sover väldigt bra, jag är kvällsmänniska och sover gärna lite längre på morgonen. Under de mest intensiva träningsperioderna för en revy så blir man väldigt trött på kvällen och väntar sig en skön natts sömn. Jag somnar också väldigt fort, men vaknar vid ett antal tillfällen varje natt och då snurrar omgående en av revyns sånger igång i huvudet. Så är det varje natt. Det är inte samma sång heller varje gång så på det sättet repeterar man ju till och med i sömnen. Det kan man faktiskt ha nytta av. Nätterna har ibland också gett upphov till en del andra kreativa lösningar.

Hesheten då? Ja, trots uppsjungning och allt som hör till så sätter sig en hel dags repetitioner eller två föreställningar på raken på stämbanden. Lite djupare röst har man definitivt på morgonen, men det går ganska snart bort med lite varm, kurerande dryck och ny uppsjungning före nästa show.

Är det värt det? Ja, definitivt! Igår när vi mötte genrepspubliken, då infann sig den där magin och hur ska det då inte bli på premiären?

Idag är jag lite hes, men å andra sidan har jag inte sjungit en enda sång inatt. Det måste väl betyda att föreställningen nu är helt klar att möta premiärpubliken imorgon? Om jag sover så gott om natten, så hoppas jag att resten av ensemblen också kan göra det och om genrepspublikens omdömen var helt ärliga så kan vår kommande publik också känna sig trygg inför besöket hos oss.

Välkommen!

Bosse

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: